miercuri, 10 august 2011

Cele mai folosite replici cand evitam sa intram in lumea afacerilor

Iata ,va redau mai jos un articol pe care l-am primit in adresa mea de email de la www.ideideafaceri.manager.ro/ .Am decis sa il postez si eu pe blogul meu deoarece ma regasesc printre randuri si ,la fel ca mine ,in mod sigur si ,,TU,, chiar daca suntem capabili sa creem multe lucruri frumoase si utile , ne temem de nereusita in afaceri.

*****************
Cei mai multi dintre noi pot deveni oameni de afaceri, chiar daca discutam de idei de afaceri mici, idei de afaceri demarate cu bani putini, idei de afaceri simple, idei de afaceri noi sau clasice s.a.m.d. Problema este ca ne este frica si frica este un element bun pana la un anumit punct. Frica ne ajuta sa devenim mai precauti in procesul de selectare a ideilor de afaceri, ne ajuta sa evitam ideile neinspirate, ne ajuta sa ne indreptam catre idei de afaceri mai avantajoase.

Iata cele mai folosite replici atunci cand se evita lumea afacerilor:1.    „Nu detin timpul necesar pentru a-mi initia ideile de afaceri.”
Ideile de afaceri mici, simple nu trebuie demarate si conduse timp de 24 de ora zilnic. Puteti sa incepeti prin a va initia ideile de afaceri incet, treptat, ocupandu-va de cate o activitate pe rand, pana cand va veti demara proiectul.

2.    „Nu am capitalul necesar pentru a-mi demara ideile de afaceri.”
Nu este nevoie sa va initiati ideile de afaceri cu un capital solid, enorm
, sa va indatorati la 10 banci, 3 vecini si jumatatea de neam. Incepeti incet, puneti bani deoparte, cumparati necesarul de echipamente sau instrumente, materiale de lucru samd pe rand.

3.    „Nu am experienta necesara/specializarea necesara pentru a-mi demara ideile de afaceri.”
Experienta se castiga in timp. Apucati-va de studii, de cursuri, lucrati in domeniul care va pasioneaza si veti descoperi ca uneori si cateva luni reprezinta o perioada indeajuns de lunga pentru a castiga experienta si cunostintele necesare pentru a va demara ideile de afaceri.

Mai mult, luati legatura cu diversi specialisti, profesionisti, prezentati-le ideile dvs de afaceri si luati in calcul un parteneriat. Sa spunem ca doriti sa va demarati o afacere cu o ferma piscicola si detineti capitalul necesar, spatiul si nu stiti ce aveti de facut. Ei bine, discutati cu cineva care detine specializare si experienta in acest domeniu si asociati-va intr-o afacere profitabila.

4.    „Nu stiu daca as fi potrivit ca om de afaceri.”
Nu toti oamenii sunt gata de antreprenoriat si majoritatea au gresit mult pana sa devina antreprenori de succes. Antreprenoriatul se invata ca si matematica sau istoria.

5.    „Imi este teama de situatia in care ideile mele de afaceri vor esua.”
Esecul trebuie luat in calcul la fel ca si succesul. Esecul si succesul sunt doua situatii cu care ne confruntam in functie de disponibilitatea noastra de a schimba cursul afacerilor in care ne implicam. Afacerile sunt modelabile, ideile de afaceri se pot stiliza si optimiza pana in punctul in care riscurile de esec se minimalizeaza. Esecul se evita si atunci cand respectam regulile jocului in lumea afacerilor, cand ne bazam pe munca corecta si multa dedicatie.




sursa articolului este www.ideideafaceri.manager.ro/